NÅR ALLE SKAL UT AV SKAPET.

I kveld vil jeg filosofere litt over det store skapet. Ja det må være stort dette skapet som mange av oss snakker om.

I starten var ofte begrepet om å komme ut av skapet brukt med tanke på sin seksuelle legning.

Men som alt annet så har dette også forandret seg. Ja det brukes fortsatt i forhold til seksuell legning, men samtidig brukes begrepet om så mye mer.

Nå skal de ensomme komme ut av skapet, de syke og skammen skal og ut av skapet. Ja til og med de profesjonelle skal ut av skapet les jeg en plass.

Kort sagt virker det som alle og enhver skal ut av skapet.

Hvor de skal til er ikke lett å si, men svært mange fremkommer med sin ut av skapet opplevelse på det virtuelle nett, til vederkvegelse for oss andre som muligens fortsatt sitter inne i ett eller annet skap.

I den forbindelse ble jeg fasinert over hvor mange ord som har sammenheng med skap.

Ut fra det jeg fant ut så er det opplistet over 1100 ord som kan favne om ordet skap.

Jeg skal ikke ta for meg alle, men som en kuriositet la oss leke litt med skapet.

Jeg skal ikke bestemme eller dømme hvilket skap vi mennesker har eller lever i. Noen har overskap, andre underskap. Noen framskap og noen baksskap. Ja noen er og tilhengere av kombiskap.

Jeg vil heller tenke litt på fellesskap, for det er vell ett av de viktigste skapa for oss alle. Ut av fellesskapet kan det komme både vennskap, ekteskap, samboerskap, naboskap osv.

Ja for mange blir det og da videre både morskap og farskap, og felles nøkkelskap. Om de så klarer å finne sitt moderskap og faderskap, ja se det er en annen historie.

Klarer mor og far bevare sitt kjæresteskap og felles nøkkelskap, så er mye vunnet. Om ikke så vil det ofte bli som det blir i dagens samfunn. Da kan deres troskap ende i dumskap, dårskap, bannskap, drukkenskap, og i noen tilfeller og utroskap.

I mange tilfeller er da de voksne råket av blindskap, ikke bare for det som var, men og hva deres blindskap gjør mot de små.

Derfor burde kan hende hver og en tenke over i disse tider, før en skal ut av skapet, tenke over budskapet en står i eller sender ut.

Hvilket lederskap viser en til de som betyr noe.

Hva slags verdiskap søker vi å ha våre ting plassert i.

Skal vi basere våre verdier som troskap, heilskap, klokskap, likskap og broderskap? Eller skal vi forsette vår reise ut av så mange skap, for så å ende med vårt eget tomme budskap?

Det er derfor jeg mener vi alle bør tenke over, ikke bare hva vi tar med oss ut av ett skap, men og hvilket skap skal vi plassere det som vi tar med oss ut.

Som dere forstår så ble det mange ord med skap her. Men for de som lurer så er det utrolig mange skap jeg kunnet trukket veksler på. Som jeg nevnte så er det over 11oo ord med skap i. Bare antallet kan forvirre en stakker, og slik er det og med de mange skap som vi både er i og ikke minst så vil ut av.

Jeg tror vi kan trekke veksler på dette ikke bare i parforhold, men og i forhold til nabolag, arbeidsforhold og samfunnsforhold generelt.

Mister vi eller forlater vi troskap og fellesskap, hva har vi så igjen?

fellesskap

 

Skrevet av

Sveinolav

Familiemann, sosionom og landbruksutdanning i bunn. Kaller meg med ett smil for sosionaut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.