SNUR DU DEG SÅ VIL DU FØLE OG SE, BÅDE VARME OG LYS

I helgen som var, var jeg på ferietur til vakre Hjelmeland i Ryfylke, med mine kjære. Kom der over denne figuren, og når sola så dalte gav denne figuren meg mange tanker.

lys i livet

Jeg er som de fleste andre, jeg leser aviser og får med meg hvordan ferie synes å påvirke så mang en familie. Vi leser om krangel, gråtende og triste unger, og deretter kommer det situasjoner om samlivsbrudd.

Personlig må jeg si jeg blir trist av dette. Jeg skal ikke her uttale meg om hvorfor noen bryter opp, og eventuelt hva som er rett eller galt.

Jeg vil heller stille spørsmålet om hva er årsaken til at det skrives så mye om at så og så mange parforhold/ekteskap skal brytes opp. Ja det sier statistikken og statistikk det er jo bra å ha som sannhetsvitne.

STATISTIKK

En statistikk kan fortelle hvor mange som sa ja,

da de ved alteret sto og hverandre ville ha.

En statistikk kan fortelle, hvor vegen så gikk,

om hus, bil og jobb, og de barn som en fikk.

En statistikk kan fortelle hva som skjedde i hver sving,

om de klarte ferden eller kastet sin ring.

Ja en statistikk kan fortelle hvor mange som bryt opp,

men statistikk kan ei beskrive smerten i hver en liten barnekropp.

Personlig er jeg lei av å lese at statistisk sett skal så og så mange ekteskap gå i oppløsning.

Hvorfor skal vi fremelske fortvilelsen og tapet, på en slik måte at det synes å være mer normalt enn unormalt med oppløsning av forhold.

Hvorfor er vi ikke flinkere med å feire det stabile og trygge. For på same måte som en ikke kan gi mat til de som svelt med statistikk, kan heller ikke kjærlighet eller relasjoner overleve om enn bygger deres verdi ut fra statistikk.

La oss alle forsøke å snu statistikken på en slik måte at heller enn å snu oss vekk fra hverandre og la flammen sakte brenne ut, bør vi snu oss mot hverandre og gi næring til kjærligheten flamme.

Jeg håper flest mulig evner på best mulig måte å se hverandre, både denne sommeren og helst mange sommere videre. Ikke bare for seg selv, men og for det som betyr så mye, nemlig det livet du deler med din kjære, og barna som betyr så mye.

Ha en lysende god sommer alle sammen og ta vare på hverandre, så kan det hende den forbaska statistikken får seg ett feilslag eller to.

Skrevet av

Sveinolav

Familiemann, sosionom og landbruksutdanning i bunn. Kaller meg med ett smil for sosionaut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.