Bør en tilby spesialundervisning til landbruksministeren????

Jeg leser at Listhaug fremhever muligheten som ligger i inn på tunet som en ny vekstnæring for bønder. Hun trekker og med seg helseminister Høie i denne saken.

I den sammenheng er det fristende å spørre om det burde vært lagt opp til litt intensiv spesialundervisning for landbruksministeren, og gjerne kunne helseministeren vært invitert med og. Jeg tenker de burde fått tilbud om intensiv spesial undervisning hos Professor i sosialmedisin, Per Fugelli. Grunnlaget for at jeg anbefaler spesialundervisning, noe som Listhaug for øvrig vet betydningen av hun som er innen spesped feltet, er Fugelli sin identifikasjon over det han kaller folkehelsens fem grunnstoffer. Dette er grunnstoff som vi ikke kan kjøpe på apotek eller i helsekostbutikken, men som utvikles i de små og store fellesskapene vi er en del av.

 

Disse fem grunnstoffene er i følge Fugelli:

Tilhørighet,

Verdighet,

Handlingsrom i eget liv,

Mening og

Trygghet.

Slik vår kjære landbruksminister fremstår, synes hun i all sin væremåte å ha sviktet alle punktene her i sin framferd mot bønder og distrikt. Årsaken til at jeg da anbefaler at helseminister Høie og får litt undervisning er at det er hans sektor som lett vil kunne få de problemene som landbruksministeren med sin framgangsmåte skaper.

Når landbruksministeren sier hun er en politisk leder så bør hun etter en slik evt. undervisning huske at en politisk leder hele tiden må se seg tilbake for å se om folk fremdeles er der. Hvis de ikke er der, er en ikke lenger politisk leder. Ut fra de signal som fremkommer kan det synes som om folk svikter både budskapet ditt og deg som politisk leder. I din liberalistiske tankegang er alt kapitalisert. Jeg vil da tilføye at det hadde vært kjekt om vi vanlige kunne kjøpt de politiske lederne for det de er verdt, og deretter solgt de for det se selv mener de er verdt.

Da hadde vi i sannhet blitt rike da.

Men slik er ikke realitetene for oss vanlige. Jeg vil heller si med vår ærede Henrik Ibsen: Et parti (jeg er for beskjeden til å si hvem eg tenker på her), det er liksom en kjøttkvern, det; det maler alle hodene sammen til en grøt; og derfor så blir de også grøthoder og kjøtthoder, alle i hop!

2 kommentarer til «Bør en tilby spesialundervisning til landbruksministeren????»

  1. utruleg godt skrive uttrykt med få ord, karakter topp….det er ord med rein grasrotrealisme i dette, samtidig vil eg sei det har eit intellektuelt vidsyn med seg…..sprei dette i riksmedia….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.