En kaffikopp, hjertebamse og så mye mer

Men jeg hadde frokost i dag, men mine kjære tenkte jeg på dette med fellesskap og samhold. Som vanlig sitter jeg og super kaffi.

Kom da til å tenke noen år tilbake. Jeg var i Drammen og vi hadde problem med å få til nettverksarbeid og fellesskap. Jeg benyttet meg da av Bondekvinnelaget sin nabokopp. Kan tru det skapte oppmerksomhet når vi i det urbane miljø delte ut på nabokopp fra bondekvinnelaget og ba folk ta med seg koppen og gå på besøk til hverandre. Målsetningen var å få folk til å snakke sammen til beste for barna og hverandre.

Jeg må innrømme at de som reagerte mest positiv på denne ideen var mødrene/kvinnene.

Vi mannfolk kan nok flire og fleipe det vekk og kalle det kaffi sladder osv, men der tar vi feil. Kaffien er ikke bare kaffi men i en slik situasjon så mye mer. En kaffistund og det å treffes kan være nøkkelen til å åpne opp og dele både gleder og sorger og kan medvirke til å bygge nettverk og relasjoner sterkere

Når det nå nærmer seg kvinnedagen så vil jeg benytte anledningen til å rose alle de dyktige kvinner, som er med å bygge landet. Ikke minst har jeg i mitt arbeid truffet mange av desse kvinnene ute i distriktet, på de småbruk som er bygget i fellesskap.

Jeg vil sitere Henrik Ibsen:

Det må komme et adelig element inn i vårt statsliv, inn i vår styrelse, vår representasjon og i vår presse.

Jeg tenker naturligvis ikke på fødselens adel og heller ikke på pengenes, ikke på kunnskapens adel og ikke engang på evnenes eller begavelsens adel.

Nei jeg tenker på karakterens, på sinnets og på viljenes adel.

(Dette adelskap vil komme fra kvinnene og arbeiderne).

Og folkedømmets sanne oppgave er då å gjøre alle mennesker i landet til adelsmennesker.

HENRIK IBSEN   (TRONDHEIM 1885).

 

Slik situasjonen er i vårt samfunn skulle jeg ønsket at nabokoppen kom til heder og verdighet igjen, ikke minst budskapet ved den. Her hadde Bondekvinnelaget en meget god løsning på mange samfunnsproblem.

Men jeg venter på det, håper jeg at folk rundt om i dette land, treffes og deler både en og to kopper kaffi i fellesskap. Måtte det bli en god kaffi og nabostund på dere alle sammen

nabokopp og hjertebamse

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.