DE SVAKE OG GAMLE SIN RETTFERDIGE VREDE

Media og makt menneskene gjør i dag sitt ytterste for å bestemme hvilke følelser som skal være tillatt for oss vanlige borgere. De unge og fremadstormende trendsetterne står frem på TV, aviser og blader med ett håp om enda større rikdom og enda mer personlig PR i blikket. Budskapet synes å være at enhver må ta ansvar for eget liv og ikke bry seg med andre. Underforstått er og signalene til oss andre at vi ikke skal være misunnelige for det er fy.

 

Slik eg ser kjenner og opplever samfunnet så er folk i dag så inderlig misunnelige, men det snakkes ikke stort om det. Hovedsakelig fordi det blir bare preik uten konsekvenser. Noen kan nok kommentere de som kjøper stort og lever over evne, men det som de fleste av oss merker seg er at pengene flyter som det fineste fett, bare ikke alle steder.

 

Når mange sier en ikke skal være misunnelig og enhver er sin egen lykkes smed bør en tenke over følgende. Misunnelse er ikke bare det at man ikke har råd til ferie eller slike ting, det er og noe mye mer essensielt. For de som har jobbet ett langt liv har den misunnelsen de føler i realiteten med selvrespekten å gjøre. De opplever at man ikke blir respektert for lang og tro tjeneste, men rangert etter rikdom eller fattigdom. Og det går virkelig på selvrespekten løs at man har fått så lite igjen for sin egen innsats og det som må kunne sees som verdifull kompetanse for landet. Misunnelsen for mange blir da en protest mot de rådende pengeflyttere som ser tallene og gjeldende fjortjeneste margin, men ikke ser menneskene og deres reelle situasjon. Av slikt kan det lett bli misunnelse eller hva eg heller vil kalle det vrede.

 

Men det bringer meg over til at man bør gjøre det til ett folkekrav at misunnelse er akseptert. I kristendommen snakkes det om rettferdig vrede. Det er lov å være sint over en dårlig handling eller et system med uakseptable virkninger, så lenge man lever etter kjærlighets budet. Misunnelse er i dagens samfunn slik eg ser det for mange en rettferdig reaksjon. Skal vi ikke da kalle misunnelse for en oppriktig og naturlig vrede, og gjøre det akseptabelt for mange av de som i dag er parkert på sidelinjen å reagere. Kan hende det og hadde vært så inderlig bra for den enkelte sin helse å få reagert mot alle pengeflytterne og byråkratene og sagt at det som her skjer finner de seg ikke i.

 

Så med dette kan det jo være en tanke at det blir ett stort engasjement mett rettferdig vrede rundt om

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.