Dont rock the boat

Når jeg leser om konsekvensen av regjeringa sin landbrukspolitikk, er det ikke vanskelig å se at slik fordelingen fremkommer vil dette få store konsekvenser. Jeg er ikke så overrasket over regjeringen, for de varslet kursen de ville segle før valget.

Det som er mest skremmende i dagens bilde, er at det bilde som tegnes er ett frådende og egoistisk og selvdyrkende hav. Det er på dette havet vi pr dags dato segler med den gjeldende regjering som kaptein. Kursen synes å være lagt mot frihandelens rike der alle skal få det så godt (mrk. bare jeg skal få det bra). Spørsmålet er om det er plass til alle i den båten som de tilbyr. Jeg tviler på det.

I realiteten stiller jeg og tvil om båten kan flyte så lenge med det mannskap og kurs den har i dag.

 

stormfullt hav

 

For når verdsbølgene slår

mot Norges lille båt så åpen.

Da vil de som styrer snart få se

at vi kan få den berømte dråpen.

 For på same måte som en bonde har lært om balanse og samspill med naturen, har enhver sjømann lært om balanse når en skal segle. En lærer og om overlast og at når en kommer i sterke bølger så må en samarbeide.

Den regjeringsskuta som segler så flott av gårde i dag, kan ikke jeg se har verken balanse eller samarbeid. Jeg ser alvorlig feillasting, som i neste omgang vil si at det skal ikke store stormen til før den vil få store problemer. Allerede i dag med de små brottsjøene som har vært har de skreket opp om problem. Da har de kommet løsninger som tilsier at det er for mange om bord på båten. Noen har allerede ropt mot kapteinen at de svake må kastes ut. Kan sees som det blir en del av løsningen også i landbruket, da noen skal få god plass, mens andre bare kan segle sin egen sjø.

Men jeg undres på hvor lenge skuta vil flyte med en slik holdning, og ikke minst om kapteinen på skuta vil følge gammel skikk om skuta evt. går ned. Personlig tviler jeg på det.

Det er og ett annet ord som finnes i en sjømanns ordbruk vedrørende dårlig lederskap. Jeg skal ikke si noe, men du kan tro jeg tenker.

Mange av de som nå har fått det så meget bedre, for å bruke regjeringens språk, vil nok si jeg svartmaler. Personlig undrer jeg meg heller over hva slags fordøyelse de har de som evner å spise mer og mer på bekostning av andre. De små som mange vil radere ut og på mange måter kaste over bord, mener jeg ikke bare har livets rett. Det er i realiteten de som er essensen og har vært det grunnfjellet som vår felles skute er bygget på.

Uten disse små så vil regjeringens skute bare være ett tomt skal, som vil kullseile i første vindkast. I en slik situasjon hjelper det lite å skrike på mer skattelettelse eller goder til seg selv.

gynge båten

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.