ER VI STEMMER ELLER EKKO???

undergangMens jeg var ute å vandret her om dagen med de små, måtte vi gå under vegen gjennom en tunnel. Kan tro det var kjekt å rope og høre ekkoet der vi gikk. Å tro meg det var ikke bare de små som ropte.

Samtidig fikk jeg noen tanker av det vi gjorde og hørte i vår lek. Ja jeg startet å undre meg på om vi er stemmer eller bare ekko. Årsaken til at jeg tenker på dette, er alt som jeg ser å hører rundt meg, det være seg på fjesboka eller på fjernsyn.

Enkelte ganger fremkommer det noe, som ett kraftig ekko, som svært mange hører og og i neste omgang så blir de da ekko videre. Tenk for eksempel bare over alle som har en mening om asylantene fra Syria. Er det deres egen stemme vi hører, eller er det som kommer bare ekko av allerede oppgulpete meninger fra andre og muligens mer kjente personer. Herunder kan vi gjerne se både partiinteresser og særinteresser.

Dette er noe som jeg ser i de fleste saker. En får noen som går høgt opp på banen og mener noe, og plutselig får en som ett ekko fra svært mange at de og mener dette.

Går en i en direkte diskusjon og argumenterer med mange av de som da tilhører hva jeg kaller ekko sympatisørene så blir plutselig lyden i ekkoet svært ullent og uklar.

Samtidig virker det som mange sliter med å rope høgt med sin egen forpliktende stemme. Ja det er nesten som om de er redd for at de skal få høre sitt eget ekko tilbake, for det vil da medføre ansvar.

 

Dette får meg til å tenke på en historie jeg hørte

Det var en far og hans lille sønn som var på tur i fjellet. Plutselig snubler sønnen og fikk svært vondt i foten. Han skrek høgt “aaaah”. Gutten ble så meget overrasket da han hørte fra fjellet en stemme som sa: Aaaah!

Fylt av nysgjerrighet ropte han: Hvem er du? Men det eneste svaret han fikk var: “Hvem er du”. Dette gjorde han sint, så han skrek ut: Du er en feiging! Stemmen svarte tilbake: “Du er en feiging”.

Han så på sin far og spurte usikkert: “Pappa, hva er det som skjer?” “Min sønn”, svarte faren rolig, “Følg med nå”. Så ropte faren: Jeg beundrer deg! Stemmen svarte: “Jeg beundrer deg”. Faren ropte nok en gang: Du er fantastisk!, og stemmen svarte “Du er fantastisk”.

Den lille gutten skjønte lite og var fortsatt usikker. Da forklarte faren til han. “Folk kaller dette ekko, men egentlig er det et bilde på livet. Livet gir alltid tilbake det du gir ut. Livet er et speilbilde av dine handlinger. Hvis du ønsker mer kjærlighet, så gi mer kjærlighet. Hvis du ønsker mer godhet, så gi mer godhet. Hvis du vil ha forståelse og respekt, så gi forståelse og respekt! Hvis du vil ha positivitet, vær mer positiv! Hvis du vil at folk skal være tålmodig og høflig overfor deg, vær tålmodig og høflig!

 

Denne fantastiske historien gir ett svært godt illustrativt bilde av livet vårt. Blir vi som ett ekko av det som kommer så bør vi huske at det er ikke sikkert det vi da sender ut alltid er til det gode. Tenker vi i realiteten over hva vi sier slik at vi har vår egen stemme da vil vi oppleve at ekkoet som vi selv hører vil gi tilbake hva vi sender ut. Dersom vi går vekk fra hat, mistro og harde tanker, men heller satser på kjærlighet og fellesskap så vil ekkoet kommet tilbake med kjærlighet.

Husk at livet er ikke en tilfeldighet, men formes ut fra hva vi sår. Og såkornet for de fleste av oss er våre egne gjerninger og handlinger. Så bered ditt bed med omtanke og så med kjærlighet, da vil du med stor sannsynlighet få både store og varige verdier.

Vi må i realiteten være villige til å gå gjennom det, som både kan være mørke, støy og andre sitt ekko, og derigjennom bruke vår egen stemme. Da vil vi i kraft av vår egne søking og forme vårt bed og vår sannhet, og når vi da bruker vår stemme så vil ekko bære langt og gi mye tilbake.

GÅ UNDER OG GJENNOM

Alt går så fort i lyset

der oppe.

Ingen ser

og evner å stoppe.

Kan hende du da

under og gjennom skal gå.

For gjennom mørke mot lys

ny sannhet du vil sjå.

For når du nå ser der oppe

og ser det same men fra en annen kant.

Forstår du at gjennom mørke mot lys

en ny sannhet du fant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.